Oak Alley Plantation, Ground Zero Blues Club, Graceland.

Na New Orleans volgen we de Mississippi richting noorden. Het valt ons op dat er hier ontzettend veel kerken zijn. Na 10 huizen staat er wel 1 kerk. Nou, huizen is een groot woord, het lijken meer op grote stacaravans. De meeste hebben wel een frontporch met een schommelstoel. Bij de een is het ontzettend netjes, de volgende maakt er een behoorlijk puinhoop van. Maar hier staan ook nog historische plantagehuizen. We bezoeken Oak Alley Plantation, een prachtig gerestaureerd huis zoals je dat kent uit Gone With The Wind. De prachtige groenblijvende eiken voor het huis zorgen voor een statig geheel. Op het terrein zijn oude slavenhuisjes ingericht zoals het was en krijg je en goed idee van de historie. De eigenaar van het huis verbouwde suikerriet. Een rondleiding in het huis is zeker aan te raden.

We volgen onze route naar het noorden via de Blues Trail door de Missisippi Delta. In Clarksdale kruizen we de 61 en de 49, beter bekent als The Crossroads, hier zou Robert Johnson zijn ziel verkocht hebben aan de duivel om de allerbeste blues muzikant te kunnen worden. Hier zit ook Ground Zero Blues Club van Morgan Freeman. Als we er voor staan twijfelen we toch wel even, een heel groezelige voorgevel, binnen ziet het er net zo uit, maar wel heel sfeervol. Daar hebben we een pilsje gedronken met Ed, hij komt daar elke dag een praatje maken met iedereen die binnen komt. Ook het naast gelegen Bluesmuseum nog bezocht. Van iedereen krijgen we tips waar we naar toe moeten, echt heel leuk. We hebben nu wel geleerd om met de camera rond te lopen, iedereen wil weten waar je vandaan komt en is ontzettend vriendelijk.

Op naar Memphis, we verblijven in de Days Inn, tegenover Graceland, dit op advies van Viviane en Geertje naar aanleiding van mijn oproepje op Facebook. Nog dank hiervoor :-). In Memphis nog lekker rondrijden. We zagen een grote piramide in het centrum aan de oever van de Mississippi, dit bleek een outdoorzaak te zijn de BassPro, hier is alles te krijgen voor outdoor sport, zoals speedboten, tentjes, bbq’s, kleding, geweren en nog veel meer. Het is een voormalig sportcomplex wat al een paar jaar leeg stond. Hier is een compleet outdoor experience interieur gerealiseerd inclusief de hoogste vrijstaande lift, vijvers en rotsen met beren, herten, enz. De volgende dag staat Graceland op het programma. In het hotel kom je al in de stemming met de 24 -uurs Elvis muziek buiten op de speakers, en op tv Elvis-films. Ook al hebben wij niet veel met Elvis, is het toch echt een aanrader. Met behulp van een tablet met koptelefoon kregen wij in het Nederlands de hele uitleg van de geschiedenis van Elvis. Ook de auto’s en het archief hebben we bezocht. Natuurlijk ook in de diner een hamburger en een Peanutbutter-banana sandwich gegeten. Heel sfeervol. ’s Avonds naar Bealestreet. Hier bleek een bl20160127_125034ues competitie te zijn, in elke kroeg een band of artiest die een half uurtje speelde. Weer echt genieten dus.

Vanmorgen vertrokken naar Nashville, via een stukje Natchez Trace Parkway. Dit is een oud indianenpad. Hier zijn geen schreeuwerige reclameborden of commerciële activiteiten, een aangename afwisseling. Morgen gaan we naar de Jack Daniel Distillery en naar de Grand Ole Opry. Op naar de Country muziek.