North Carolina bezienswaardigheden

North Carolina, afkorting NC of US-NC, is een Staat aan de oostkust van de Verenigde Staten. De bijnaam van de Staat is “the Old North State”. De hoofdstad van North Carolina, Raleigh, en de grootste stad, Charlotte, zijn twee van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten.

North Carolina Bezienswaardigheden: veel variatie

North Carolina is een prachtige Staat, met een gevarieerde natuur. De nieuwe film The longest ride is er niet voor niets opgenomen. Of je nou van stranden, heuvels, bergen of bossen houdt; in North Carolina vind je het allemaal. Met name The Blue Ridge Parkway en Great Smoky Mountains zijn een bezoekje waard. Als je voor een meer ontspannen vakantie gaat dan kan je bezoekje brengen aan een van de vele spa’s. Ook geschiedenis liefhebbers kunnen hun hart ophalen in North Carolina, aangezien het een van de originele dertien Staten was die de Unie hebben opgericht en gevochten hebben tegen de Engelsen in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog.

Klimaat

North Carolina heeft een prettig, warm zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers warm en de winters gematigd zijn. Het klimaat is bij uitstek geschikt om producten zoals tabak, katoen en sojabonen te verbouwen, wat dan ook op grote schaal gebeurt. Alleen in de Appalachen, een berggebied in het westen, kan het kouder zijn en door de grote hoogtes kan hier in de winter ook sneeuw vallen.

Bezienswaardigheden North Carolina

Enkele bezienswaardigheden in North Carolina:

  • Grandfather mountain
  • Biltmore Estate
  • Outer Banks
  • Wright Brothers National Memorial

Activiteiten in North Carolina bezienswaardigheden

Vakantie in North Carolina

North Carolina ligt in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze staat sloot zich na de Burgeroorlog als één van de eersten aan bij de Unie, die later de Verenigde Staten zouden worden. North Carolina is onder andere bekend geworden dankzij het dorpje Kitty Hawk. Hier voerden de legendarische gebroeders Wright hun eerste vlucht uit met een gemotoriseerd vliegtuig. Hun zelf ontworpen vliegtuig was het begin van de verdere ontwikkeling van de luchtvaart. Kitty Hawk is te bezoeken, hier is ook een museum gewijd aan de Wright Brothers. North-Carolina is vooral geliefd bij mensen di van een lekkere zonvakantie houden want het klimaat is gedurende het gehele jaar aangenaam. Je kunt een heerlijke strandvakantie vieren of genieten van de natuur in één van de vele parken. De bekendste steden van North Carolina zijn de hoofdstad Raleigh en één van de grootste steden, Charlotte.

Kaart van North Carolina

Hieronder staat de kaart van North Carolina.

North Carlolina Kaart

 

Bezoek ook de aangrenzende staten: South Carolina, Virginia, Tennessee en Alabama. Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks