Pennsylvania bezienswaardigheden

Pennsylvania, afkorting PA, is een Staat in het oosten van de Verenigde Staten. De hoofdstad van de Staat is Harrisburg, maar de grootste stad is Philadelphia. Pennsylvania is een van vier Staten die zichzelf een Gemenebest noemen in plaats van een Staat, al maakt dit juridisch geen verschil. De bijnaam van de Staat is “the Keystone State”. Een keystone, in het Nederlands sluitsteen, is de bovenste steen in een boogconstructie. Van de originele dertien staten die tegen de Engelsen vochten in de onafhankelijkheidsoorlog lagen er zes ten noorden en zes ten zuiden van Pennsylvania. Deze Staat hield de dertien als het ware bij elkaar als sluitsteen. Ook staat de Staat bekend om de Amish die er wonen.

Industrie en natuur in de staat Pennsylvania

Pennsylvania is een echte industriestaat. Toch is er ook nog vel natuur over, veelal in de vorm van bergen en heuvels. Ook heeft de Staat een aantal mooie bossen en parken, maar echt bijzonder is het niet. Wat wel bijzonder is, is de historische waarde van voornamelijk Philadelphia. Philadelphia is de stad waar Amerika ontstaan is. De grondwet, de onafhankelijkheidsverklaring, de eerste hoofdstad; het gebeurde allemaal in Philadelphia. In deze stad kan je dan ook vele interessante historische gebouwen en musea bezichtigen.

Activiteiten in Pennsylvania bezienswaardigheden

Klimaat in de staat Pennsylvania

Pennsylvania heeft aardig warme en relatief natte zomers, met vrij strenge winters. Het noordwesten van de Staat is over het algemeen iets koeler dan het oosten.

Bezienswaardigheden Pennsylvania

Wat kan je allemaal doen in de staat Pennsylvania? Enkele leuke bezienswaardigheden op een rij!

  • Dutch Wonderland
  • Gettysburg Battlefield
  • Amish Gebied
  • Museum of art Philadelphia

Vakantie in Pennsylvania

Pennsylvania kan worden gezien als de bakermat van de huidige Verenigde Staten. Na de onafhankelijkheidsoorlog in de 18e eeuw werd in de belangrijkste stad van Pennsylvania, Philadelphia, de onafhankelijkheid bekrachtigd. Hier werd ook de eerste grondwet van de VS gemaakt en ondertekend. Philadelphia was in de beginjaren ook de hoofdstad van de Unie, de voorloper van de huidige Verenigde Staten. Je kunt in Pennsylvania nog veel historische bezienswaardigheden terugvinden die herinneren aan deze roerige tijd. Pennsylvania noemt zichzelf overigens geen Staat maar een Gemenebest van de VS. Dit maakt overigens verder geen juridisch verschil. Omdat Pennsylvania een echte industriestaat is, is er veel natuur verloren gegaan. Maar wat er nog is is zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Pennsylvania kent een grote groep aanhangers van het Amish geloof. Dit is een zeer streng Christelijk geloof dat een zeer sobere en vrome leefwijze voorschrijft, waarbij het groepsbelang sterk verheven is boven het individuele belang.

Kaart van Pennsylvania

Hieronder staat de kaart van de staat Pennsylvania; De kaart geeft goed weer waar de grote stede in de staat liggen.

Kaart van Pennsylvania staat

 

Bezoekt u ook direct de volgende aansluitende staten: Ohio, Delaware, West Viriginia, New York en New Jersey. Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks